Observera att hållbarheten bara är ett par dagar eftersom inläggningen innehåller gräddfil.
Gräddfilen kan uteslutas men gör att inläggningen får en både frächare och rundare smak,
Gör helst sillen 2 dagar i förväg så att smakerna hinner sätta sig, men den är god om man gör den precis innan man skall äta också.
Genom att köpa en inläggning med hela filéer kan man anpassa så att bitarna blir lagom stora. Bitarna i de som är färdigskivade tycker vi är för stora.
2 pkt 5 min inläggningssill
1 1/2 dl gräddfil
1/2 dl senap
1 dl grovkorning senap
1/2 dl farinsocker
ca 10 cm purjolök
ev salt och peppar
1/2 -1 kruka färsk dill,
Skär sillfiléerna i bitar.
Skiva purjolöken tunt.
Hacka dillen.
Blanda allt utom sillen i en skål. Rör så att det blandas jämt.
Blanda i sillen.
Lägg över i en burk med tättslutande lock och förvara i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar