Mhamara, paprikaröra
4-6 port
3 röda parikor
1 1/2 dl valnötter
2 pinches of rökt paprikapulver eller
paprikapulver
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Sätt ugnen på 250°C.
Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skalsidan upp på en
bakpappersklädd plåt. Grilla mitt i ugnen 15-30 minuter tills skalen börjar bli
svarta.
Lägg paprikorna i en skål och täck med en tallrik. Låt stå ca 15 minuter.
Låt svalna och dra av skalen.
Mixa paprikorna med valnötter, paprikapulver och olja med stavmixer eller i
matberedare. Krydda med salt och peppar.
Såsen kan göras med färdiggrillade papikor på burk men då måste man dra ned
på eller utelämna saltet.
Yougurtsås med mynta,
4-6 port
3 dl matlagningsyougurt
1-2 vilöksklyftor
2msk finhackad mynta
1msk rapsolja med citron (alt olivolja)
Såsen är en utveckling av ett recept på Labne,
som har har hälften persilja och hälften mynta samt ingen olja.
Mangochutneysås
4-6 port
1 dl creme fraiche
1 dl gräddfil
Ca 2 msk mango chutney
Salt och peppar
Såsen kan göras med enbart creme fraiche,
men gräddfilen ger en lättare frächare sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar