söndag 6 november 2016

Mangomousse och kokostårta

Sätt ugnen på 175°C.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna (30*40 cm).


Botten
150 g smör
3 dl strösocker
6 ägg
13 dl riven kokos (2 påsar)


Micra smöret ca 1 min så att det smälter. 
Rör ner sockret.
Rör ner ett ägg i taget.
Blanda i kokos och låt smeten svälla ca 10 minuter. 
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 15-20 minuter. 
Låt svalna.

Mangomousse

250 gr fryst eller färsk mango
0,75-1,5 dl florsocker, beroende på hur sött du föredrar.
2 dl yoghurt
4 dl grädde

Mixa mangon, blanda med florsocker, smaka av sötman.
Rör ned yoghurten.
Vispa grädden till hårt skum.
Vänd ned mangopuren i grädden.
Bred på bottnen efter att den svalnat.

Garnering

Chokladganacherippel: 


50 g choklad
0,5 dl grädde

Micra grädden ca 60 s. 
Rör i den finhackade chokladen. 
Rör till chokladen smält. 
Låt svalna.
Rippla över tårtan.

Avsluta med att strö rostad kokos över.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar