Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna (30*40 cm).
Botten
150 g smör
3 dl strösocker
6 ägg
13 dl riven kokos (2 påsar)

Micra smöret ca 1 min så att det smälter.
Rör ner sockret.
Rör ner ett ägg i taget.
Blanda i kokos och låt smeten svälla ca 10 minuter.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 15-20 minuter.
Låt svalna.
Mangomousse
250 gr fryst eller färsk mango
0,75-1,5 dl florsocker, beroende på hur sött du föredrar.
2 dl yoghurt
4 dl grädde
Mixa mangon, blanda med florsocker, smaka av sötman.
Rör ned yoghurten.
Vispa grädden till hårt skum.
Vänd ned mangopuren i grädden.
Bred på bottnen efter att den svalnat.
Garnering
Chokladganacherippel:
50 g choklad
0,5 dl grädde
Micra grädden ca 60 s.
Rör i den finhackade chokladen.
Rör till chokladen smält.
Låt svalna.
Rippla över tårtan.
Avsluta med att strö rostad kokos över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar